Logo weekbladwestbetuwe.nl


Foto:
aangeboden door Yezzer

BAV steeds populairder bij ondernemers

Recent contact met verzekeraars en vergelijking platforms zoals Yezzer hebben uitgewezen dat er de afgelopen maanden een enorme stijging gaande is in de populariteit van een beroepssaansprakelijkheidsverzekering en naar de mogelijkheid om beroepsaansprakelijkheidsverzekeringen te vergelijken. Waar komt deze stijging vandaan en wat is een BAV eigenlijk? Wij zochten het voor je uit.   

Steeds meer vraag naar zakelijke verzekeringen

Onzekere tijden vragen om zekerheid. Door alle recente veranderingen voor ondernemers en het klimaat waarin zij verkeren is een exponentiële stijging waar te nemen in de vraag naar verzekeringen. Zo proberen ondernemers hun risico’s af te dichten om het succesvolle voortbestaan van hun bedrijven te waarborgen. Door er op deze manier voor te zorgen dat er naast tegenvallende omzet geen andere kosten bij kunnen komen kan een plan gemaakt worden om weer in rustiger vaarwater te komen. 

Wat is een beroepsaansprakelijkheidsverzekering eigenlijk? 

Een beroepsaansprakelijkheidsverzekering (in de volksmond ook wel BAV) is een verzekering waarmee zowel bedrijven als zelfstandig ondernemers risico’s af kunnen dichten op schade verricht door hun werkzaamheden of de werkzaamheden van hun medewerkers of stagiairs. Het afsluiten van een beroepsaansprakelijkheidsverzekering is het meest gangbaar in beroepen met een hoog financieel risico aan de klantzijde zoals dit voor advocaten, maar bijvoorbeeld ook voor accountants en ziekenhuizen het geval is, maar er zijn meer beroepen waarvoor de BAV populair is. Zo wordt de BAV steeds vaker gebruikt in de ICT-branche, maar ook bijvoorbeeld door ingenieurs. 

Waartegen ben je precies verzekerd met een BAV?

Met een BAV ben je verzekerd tegen claims voor financiële schade. Dat betekent dat je door een fout van jou of jouw werknemers jouw opdrachtgever financiële schade op hebt geleverd verzekerd bent tegen die kosten. Als je als accountant bijvoorbeeld een verkeerde berekening hebt gemaakt dan kan de daaruit ontstane schade gedekt worden vanuit deze polis. Het gaat dus om financiële schade en niet om letselschade of materiële schade. 

Hoe verzeker je jouw bedrijf tegen letselschade of materiële schade?

De verzekering die je nodig hebt om materiële- of letselschade af te dekken heet de AVB. Dit is de aansprakelijkheidsverzekering voor bedrijven. Deze verzekerd je dus niet tegen financiële schade zoals eerder besproken. Wil je dus zowel tegen materiële als financiële schade beschermd zijn dan doe je er wijs aan om beide verzekeringen af te sluiten. Zo weet je zeker dat je hier geen onvoorziene kosten door maakt. 

Waar kan ik mijn BAV of AVB afsluiten?

Je kunt jouw BAV of AVB afsluiten bij de meeste grote verzekeraars, maar ook bij een vergelijkingsplatform zoals Yezzer. Door gebruik te maken van een vergelijkingsplatform kun je uit een groter aanbod kiezen en krijg je altijd de beste prijs.

Meer berichten