<p>Wethouder Ton van Maanen ondertekent het convenant</p>

Wethouder Ton van Maanen ondertekent het convenant

(Foto: gemeente West-Betuwe)

Team Vroeg Eropaf helpt bij financiële problemen

De gemeente West Betuwe wil dat iedereen meetelt en meedoet. Daarom is er vanaf nu team Vroeg Eropaf. Met Vroeg Eropaf wil de gemeente inwoners met (beginnende) financiële problemen snel in beeld krijgen en helpen. Afspraken hierover zijn gemaakt in het convenant Vroegsignalering. Dinsdag 20 oktober zetten de samenwerkingspartners en wethouder Ton van Maanen namens de gemeente hun handtekening onder het convenant. Dit deden zij digitaal vanwege de coronamaatregelen. 

West-Betuwe - Wethouder Ton van Maanen licht toe: ‘De ervaring leert dat inwoners met financiële problemen pas op een laat moment aan de bel trekken. Bijvoorbeeld omdat ze zich schamen. Er kunnen dan al grote schulden zijn opgebouwd. Dit willen we zoveel mogelijk voor zijn. Daarom bieden we met behulp van Team Vroeg Eropaf op tijd én proactief ondersteuning aan. Zodat deze inwoners bijvoorbeeld beter en eerder gebruik kunnen maken van de regelingen en voorzieningen die onze gemeente biedt.’

Team Vroeg Eropaf

Het team van Vroeg Eropaf bestaat uit financieel specialisten van de gemeente West Betuwe. Zij werken samen met woningcorporaties Kleurrijk Wonen en De Kernen, Vitens, ziektekostenverzekeraars en het gemeentelijk belastingkantoor BSR. Als iemand bij twee of meer van deze instanties een betalingsachterstand heeft, krijgt team Vroeg Eropaf een melding.

Hanneke Kieviet van Team Vroeg Eropaf legt uit: ‘Ik krijg een seintje wanneer een inwoner twee of meer rekeningen niet betaalt. Dan ga ik erheen. Ik bel bij de mensen thuis aan en maak het bespreekbaar. Ik help ze met een plan om de geldsituatie op orde te brengen. En om meer problemen te voorkomen. Mijn hulp kost niets en is vrijblijvend. Wil iemand toch geen hulp? Of is er niemand thuis? Dan laat ik mijn visitekaartje achter. Ze mogen altijd contact met me opnemen.’ 

Contact met team Vroeg Eropaf

Inwoners hoeven niet te wachten tot het team langs komt. Zij mogen ook zelf contact opnemen met team Vroeg Eropaf via vroegeropaf@westbetuwe.nl. Of ze kunnen de hulppunten in de gemeente bezoeken. Kijk voor meer informatie en de hulppunten op www.westbetuwe.nl/vroegeropaf.

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden