<p>Melvn K&ouml;nings met zijn basgitaar hoopt weer gauw akoestische muziek te kunnen maken &nbsp;met het Betuwse Houthakkers Collectief</p>

Melvn Könings met zijn basgitaar hoopt weer gauw akoestische muziek te kunnen maken  met het Betuwse Houthakkers Collectief

(Foto: Cees Hoogteyling)

Nu toch weer strengere Coronaregels

We zijn deze week in gesprek met zelfstandig ondernemer Melvin Könings. De organisatieadviseur is ook door de Corona veel aan huis gebonden. Naast zijn dagelijkse werkzaamheden, die nu veel vanuit huis worden verricht, komt de naam Könings veel voor in het verenigingsleven. Muziek speelt een belangrijke rol in zijn leven, want muziek verbindt mensen. Hij mist het podium en denkt dat het nog wel even zo zal blijven.

Ophemert -  Melvin Könings is een man met veel energie en gaat niet bij de pakken neerzitten. Je merkt direct dat hij een man is die gewend is om op een slimme manier oplossingsgericht te denken. Naast de adviezen over het beleid bij organisatieveranderingen, is het zoeken en aanreiken van oplossingen. Voornamelijk ondernemers met elkaar verbinden en hen de weg te wijzen hoe om te gaan met de overheid. Wat de mogelijkheden zijn in het krijgen van subsidies en staatssteun. Of wat aan ondernemers wordt uitgekeerd niet in strijd is met regelgeving. Hij is blij als ambtenaar, bestuurder en vooral vier jaar bij het kartelbureau van de Europese Commissie in Brussel te hebben gewerkt. In Brussel was hij belast met het onderzoek of bedrijven geen ongeoorloofde staatssteun kregen.

Melvin: “Het is erg belangrijk dat bedrijven weten hoe met de diverse overheden om te gaan. Beleid en nota’s moeten in eigen taal worden gecommuniceerd. Ik voel me soms de vertaler, een soort tolk tussen overheid en bedrijfsleven. Het is belangrijk dat zowel overheid als ondernemers weten hoe met elkaar om te gaan.”

Positieve Corona

Een van de uitspraken van Johan Cruijff was; ‘Ieder nadeel heeft zijn voordeel’. Melvin Könings is het daar wel mee eens. Dat wil niet zeggen dat hij deze Corona periode niet serieus neemt. Daarvan zegt hij: “Ik kan gemakkelijk praten. Ik begrijp best dat voor veel ondernemers het moeilijke tijden zijn. Ik verwacht ook niet dat we met Kerst Corona vrij zijn.

Mensen komen zonder werk. Ik denk ook niet dat we altijd maar het werk kunnen blijven doen waarvoor we eerder een keuze hebben gemaakt. Je zou ook kunnen zoeken naar tijdelijk ander werk.

Wat onze hobby betreft, zal het nog wel even duren voor we weer voor een groot publiek muziek kunnen maken. Wij met ons Betuwse Houthakkers Collectief, genieten ook volop als veel mensen bij het horen van onze Amerikaanse rockmuziek uit hun dak gaan. Dat we in en rond het Cultureel Café in Geldermalsen voor veel publiek kunnen spelen. Volle zaaltjes bij ‘Vertel mij wat’.

Toch zijn er ook voordelen. We werken meer thuis, hebben geen reisuren. We gaan allemaal onze creativiteit meer benutten. Muziek maken op een digitale manier, we hebben veel mogelijkheden om anderen er kennis mee te laten maken. Samen op weg naar de stip aan de horizon en wél naar elkaar omzien.”

Melvin is er wel voor dat we wel de regelgeving moeten naleven en niemand uitgezonderd.

Auteur: Cees Hoogteyling

we moeten allemaal onze creativiteit meer gaan benutten

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden