Basisscholen West Betuwe ruimen zwerfafval op


Foto:

Basisscholen West Betuwe ruimen zwerfafval op

Geldermalsen - Zwerfafval hoort niet in de natuur. Basisscholen in de gemeente West Betuwe ruimden daarom dit afval op. 

In totaal gingen negen scholen in diverse kernen aan de slag. Het resultaat mag er zijn: honderden volle zakken zwerfafval. De gemeente bedankt alle kinderen voor hun inzet.

De deelnemende scholen gingen de afgelopen maanden op pad. Door het coronavirus organiseerde de gemeente West Betuwe niet één gezamenlijke actiedag. De scholen kozen daarom allemaal een geschikt moment uit. Tijdens die actie maakten de kinderen de directe omgeving van de school schoon. Sommige scholen pakten het groots aan door afval in het hele dorp op te ruimen.

Deelnemers

In totaal deden er negen scholen mee. Zij hebben zich aangemeld voor de opruimactie. Het gaat om CBS Het Kompas uit Vuren, CBS De Hoeksteen uit Spijk, CBS De Wegwijzer uit Heukelum, Kindcentrum De Plantage uit Meteren, Jan Harmenshof uit Geldermalsen, Prins Willem-Alexanderschool uit Ophemert en School met de Bijbel uit Herwijnen. Uit Waardenburg deden de Eben Haezerschool en OBS De Waerdenburght mee.

Opruimacties van de gemeente

De gemeente organiseert twee keer per jaar opruimacties. Het gaat om de Landelijke Opschoondag van Nederland Schoon en de World Cleanup Day. Niet alleen scholen, maar ook verenigingen worden daarbij betrokken. West Betuwe stelt materiaal beschikbaar, zoals knijpers, veiligheidshesjes en zakken. Ook zorgen zij voor het afvoeren van het afval. Voor het opruimen ontvangen de partijen een minimale vergoeding.

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden