L'Été
L'Été (Foto: Filmdepot)

Nostalgie bij Lingefilm!

LingeFilm toont de nostalgische Franse coming-of-agefilm Été 85 van François Ozon (vrijdag 23 oktober 18 uur en 20.30 uur en woensdag 28 oktober 20 uur). In het weekend draait de verrassende en komische verfilming van de beroemde roman van Charles Dickens The Personal History of David Copperfield (zaterdag 24 oktober 18 uur en 20.30 uur en zondag 25 oktober 20 uur).

Geldermalsen - De Franse film Été 85 speelt in Normandië, in de zomer van 1985. De zomervakantie is net van start gegaan als de 16-jarige Alexis na het kapseizen van zijn zeilbootje wordt gered door de twee jaar oudere David. Het is de start van een intense vriendschap. Été 85 werd in de pers geprezen als ‘een warm bad met nostalgische bubbels’ en is een feest van herkenning voor wie net als de regisseur opgroeide in de jaren ’80.

The Personal History of David Copperfield is gebaseerd op de wereldberoemde roman van Charles Dickens. De film speelt zich af in de negentiende eeuw en vertelt het levensverhaal van de jonge David Copperfield. Nadat hij door zijn stiefvader uit huis wordt gezet, belandt David van het ene avontuur in het andere. Hij ontmoet de meest excentrieke personages uit het Victoriaanse Engeland, zoals zijn extravagante tante Betsy (een rol voor Tilda Swinton). Zijn reis leidt hem van vodden naar rijkdom en weer terug. Maar de leergierige Copperfield trotseert zowel voor- als tegenspoed met opgeheven hoofd.

Te zien bij LingeFilm, gevestigd in De Pluk aan de Rijksstraatweg 64 in Geldermalsen. Aanvang vrijdagavond en zaterdagavond 18.00 uur en 20.30 uur, zondagavond 20.00 uur en woensdagavond 20.00 uur. Entree € 9,00 / LingeFilm FanPas € 6,50. E-tickets via www.lingefilm.nl.

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden