<p>Voorzitter van de Leidsche Hoeven, Wilbert van der Meijden en Miranda Heikoop zijn blij met de samenwerking voor dagbesteding.</p>

Voorzitter van de Leidsche Hoeven, Wilbert van der Meijden en Miranda Heikoop zijn blij met de samenwerking voor dagbesteding.

(Foto: )

Meer dagbesteding bij De Wittenberg

Dagbesteding en welzijn staan bij Wittenbergzorg in Haaften hoog in het vaandel. Toch zijn mogelijkheden soms begrensd, ondanks de afwisselende activiteiten die nu aanwezig zijn. Door de samenwerking die deze maand is ingegaan met St. Natuurbeleving Leidsche Hoeven in Tricht, is er een aanvulling gekomen op het aanbod. Leidsche Hoeven is een dagactiviteitencentrum midden in het gelijknamige natuurgebied.

Miranda Heikoop, manager Zorg aan Huis en Welzijn en Wilbert van der Meijden van Leidsche Hoeven, zijn blij met de overeenkomst die is aangegaan. Wilbert: “Leidsche Hoeven is er klaar voor. Wij zijn een stichting waar mensen met een beperking, jong en oud, centraal staan. In ons dagactiviteitencentrum proberen we deze mensen een zinvolle dagbesteding te geven. Dit met respect voor elkaar en de natuur, in een veilige omgeving waar mensen het fijn vinden om er voor dagbesteding te komen. Wij hebben hier veel mogelijkheden, of het nu is buiten in de tuin met bloemen of groente, met de dieren, in het restaurant, winkel of in de bakkerij. Wij bieden de mogelijkheid.” Wilbert van der Meijden arts Radboud UMC in Nijmegen is blij met de samenwerking. Hij vertelt dat het erg belangrijk is dat mensen met een beperking een geprikkelde dagbesteding hebben. Dat kan thuis zijn, op De Wittenberg of op de Leidsche Hoeven en daarin wil zijn stichting faciliteren.

Samenwerking

Voor Miranda Heikoop van De Wittenberg was dit zorgcentrum een verrassing. Daarvan zegt ze: “Ik had nog nooit van Leidsche Hoeven gehoord. Toen ik hier voor de eerste keer kwam keek ik mijn ogen uit. Dit betekent voor ons een verruiming van het aanbod in dagopvang. Een in bedrijf zijnde bakkerij alleen al is geweldig. Bij ons was het natuurlijk onmogelijk dieren te houden. We krijgen steeds meer aanvraag voor opvang en dagbesteding, de groei is groot. Deze samenwerking geeft ons vele mogelijkheden. We kunnen ons aanbod uitbreiden. We beginnen voorzichtig een dag per week met zes mensen.” Het is belangrijk dat de vraag naar dagbesteding aansluit bij de wensen. Bij beide organisaties werken veel vrijwilligers en veel daarvan hebben ervaring zoals de bakker in de bakkerij en agrariërs die met pensioen zijn en toch nog wat willen doen in hun vrije tijd. Mensen die zich daarvoor geroepen voelen moeten maar eens een kijkje gaan nemen.

Zowel Miranda als Wilbert zijn op zoek naar chauffeurs en zouden blij zijn als deze groep wat chauffeurs zou kunnen verwelkomen.

Leidsche Hoeven is gelegen in het hart van een groot natuurgebied van waaruit fietstochten en wandeltochten starten. In het centrum is ruimte voor het drinken van een kopje koffie, of het gebruiken van een lekkere lunch. In de winkel zijn tal van natuurlijke streekproducten te koop. De mogelijkheid is zelfs aanwezig om groepen te ontvangen.

Cees Hoogteyling

bij ons staan mensen met een beperking, jong of oud, centraal

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden