<p>Roeland Grip leest tijdens de opening van de Kinderboekenweek voor als Charles Dickens</p>

Roeland Grip leest tijdens de opening van de Kinderboekenweek voor als Charles Dickens

(Foto: C. Druijff)

Start Kinderboekenweek met ridders en prinsessen

Varik - Donderdag 1 oktober, werd op de Burgemeester Westerbeek van Eertenschool in Varik de Kinderboekenweek geopend door kleine ridders en prinsessen, dansende kinderen en ‘Charles Dickens’, die het gedicht ‘In de bieb staan tijdmachines’ voorlas.

Door: Wilma d’Hollosy-Riksen

Op de school in Varik, één van de 20 Fluvium scholen, wordt ieder jaar veel aandacht besteed aan de landelijke Kinderboekenweek. “Lezen en voorlezen staan hoog in het vaandel bij ons op school en in deze periode ademt de school helemaal boeken over vroeger”, aldus Ida Schinkelshoek. Zij is al vele jaren een enthousiaste bibliotheekouder en leescoördinator op school.

De jongste leerlingen droegen bij de opening ridderhelmen en prinsessenkroontjes en zongen voor alle leerlingen: “Wij zijn de kleine ridders. Wij zijn steeds op zoek, naar verhalen over vroeger. Wie heeft er een mooi boek?” Als antwoord op deze vraag riepen alle kinderen in koor: “IDA!!” Zij weten het precies, bij Ida moet je zijn voor de mooiste boeken in de schoolbibliotheek.

Deze bibliotheek is iedere donderdag open voor de kinderen. Zij kunnen daar, net als in een echte bieb, de allernieuwste boeken lenen. Ida Schinkelshoek heeft er, met behulp van andere ouders, in de loop van de jaren nl. een prachtige bibliotheek van gemaakt. Zij vertelt hierover: “Toen ik hier ruim 20 jaar geleden ging helpen in de bieb, stonden er veel gekregen boeken, zoals oude Pinkeltjes en Pietje Puk. Op zich niets mis mee, maar wat recentere boeken waren een prachtige aanvulling. Inmiddels zijn mijn eigen kinderen al jaren van de basisschool, maar ik zit hier nog steeds”.

Alle groepen kregen bij de opening een boek, passend bij het thema ‘En toen?’ aangeboden van Ida, zodat de leerkracht weer heerlijk kan voorlezen en de kinderen kunnen verdwijnen in een boek. Want zoals er in het gedicht ‘In de bieb staan tijdmachines’ staat, is de hele bibliotheek vol met boeken waar je in kunt wegdromen naar een andere tijd. Dat maakt lezen en voorlezen zo leuk!

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden