Heren GO’97 al snel klaar in de bekercompetitie

Het afgelopen seizoen naar de 2e klasse gepromoveerde GO’97, moest het in de eerste ronde van het bekertoernooi gelijk al opnemen tegen een team uit de 1e klasse; Taurus 4 uit Houten kwam op bezoek. Op voorhand leek dit een redelijk onmogelijke opgave, maar hoewel de wedstrijd uiteindelijk met 0-3 verloren werd, werd het nog best een gelijk opgaande en leuke pot.

Met twee nieuwe spelers (Nico en Pavel) van de partij was het af en toe nog wel een beetje zoeken naar de vaste patronen (zowel aanvallend als verdedigend), maar coach Smidt had in ieder geval voldoende mogelijkheden om te wisselen en maakte hier dankbaar gebruik van.

In alle drie sets (21-25 , 22-25 , 22-25) kwamen de mannen van GO’97 steeds net iets te kort. Ofwel omdat een achterstand van enkele punten niet meer goedgemaakt kon worden, ofwel omdat op beslissende momenten aanvallend net niet doorgedrukt kon worden. Maar daarom speelt Taurus dan ook een klasse hoger. Desondanks werden diverse goede lange rally’s gespeeld waarbij ook GO regelmatig aan het langste eind trok.    

Al met al een prima pot tegen een iets sterkere tegenstander en een terechte uitslag. De nieuwe aanwinsten zullen in het vervolg van het seizoen, als het team nog wat beter op elkaar ingespeeld raakt, vast en zeker hun bijdrage gaan leveren. De eerstvolgende wedstrijd voor GO staat gepland op zaterdag 10 oktober als de mannen op bezoek gaan bij Servia 3 in Vianen.

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden