Ieder kind kan meedoen dankzij Jeugdfonds

Het Jeugdfonds Sport & Cultuur is er voor kinderen en jongeren uit gezinnen waar te weinig geld is voor sport en cultuur. Door de coronacrisis zijn er meer gezinnen bijgekomen waarin het financieel even niet zo makkelijk gaat. 

Geldermalsen - Er is bijvoorbeeld geen geld voor voetbal, muziekles, dans, zwemmen of een andere sportieve of creatieve les. Daardoor komen er misschien kinderen aan de zijlijn te staan. Het Jeugdfonds helpt deze kinderen en betaalt het lesgeld of de contributie. Ook in de gemeente West Betuwe. 

Wethouder Ton van Maanen: “We willen dat alle kinderen de kans krijgen om te sporten, zwemdiploma A te behalen of creatief bezig te zijn. De financiële positie van ouders of verzorgers mag geen belemmering zijn.”

Een aanvraag doen

Ouders kunnen zelf geen aanvraag bij het fonds doen. Dat doet een intermediair. Dat is bijvoorbeeld een leerkracht, buurtsportcoach, een medewerker van team sociaal of schuldhulpverlener. De intermediair kent de spelregels en weet of een kind in aanmerking komt. Is de aanvraag goedgekeurd? Dan kan het kind vaak al binnen drie weken sporten of op les.

Lokaal aanspreekpunt

Stijn Brokx van Welzijn West Betuwe is het lokale aanspreekpunt. Ouders of verzorgers die meer willen weten over het Jeugdfonds bereiken hem via telefoonnummer 0345 - 82 09 64. Of stuur een mail naar sbrokx@welzijnwestbetuwe.nl. Kijk voor meer informatie over het Jeugdfonds Sport & Cultuur op de website www.jeugdfondssportencultuur.nl/gelderland.

Stichting Leergeld

Ook is er de Stichting Leergeld. Hier kunnen gezinnen met schoolgaande kinderen in de leeftijd van 4 tot 18 jaar een bijdrage aanvragen voor schoolactiviteiten. Bijvoorbeeld voor schoolreisjes en schoolboeken. Of voor een fiets als een kind die nodig heeft om naar school, sport of een culturele activiteit te gaan. Ook is er een bijdrage voor laptops als kinderen die nodig hebben voor school. Ouders vragen zelf een bijdrage aan via de website van Stichting Leergeld: www.leergeld.nl/westbetuwe.

Meer informatie over minimaregelingen

Inwoners van West Betuwe met minder inkomsten dan 120% van de bijstandsnorm kunnen en mogen gebruikmaken van minimaregelingen. Per regeling worden andere voorwaarden gesteld. Meer informatie is te vinden op www.westbetuwe.nl/minimaregelingen. Bij Team sociaal kunnen inwoners terecht voor ondersteuning en advies. Via teamsociaal@westbetuwe.nl of telefoonnummer 0345 – 72 88 01.

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden