Start onderhoud Herman Kuijkstraat

De gemeente West Betuwe gaat aan de slag met de bestrating van de Herman Kuijkstraat in Geldermalsen. 

Geldermalsen - Het stuk tussen de Geldersestraat en de Rijksstraatweg is dringend aan onderhoud toe. De aannemer is inmiddels uitgekozen. De werkzaamheden starten 5 oktober en duren tot half november.
De bestrating wordt vervangen. Ook richten we de straat anders in. We maken het fiets- en voetpad breder. Het fietspad geven we duidelijk aan met rode bestrating. Het gemotoriseerde verkeer mag wel over deze stroken rijden, maar niet parkeren, stoppen en/of fietsers hinderen. Met al deze maatregelen maken we de straat veiliger. Daarnaast werken we ook in het gedeelte tussen de Geldersestraat en de Koningsweg. Daar is onderhoud nodig aan de weg. We nemen dit werk daarom gelijk mee.
Aannemer en planning
Gebr. Van Breda B.V. is de aannemer van de klus. Ze voeren het werk voor de gemeente uit. De werkzaamheden starten 5 oktober en duren ongeveer zes weken, tot half november. De aannemer werkt in drie fases. Per fase is een deel van de Herman Kuijkstraat afgesloten. Zo beperken zij de overlast. Tijdens de werkzaamheden zijn er omleidingsroutes. Op locatie staan hiervoor borden.
Winkels bereikbaar
De werkzaamheden hebben grote invloed op inwoners en ondernemers in de straat. De gemeente en de aannemer hebben met de ondernemers afspraken gemaakt. Zo blijven ze toch bereikbaar voor klanten en leveranciers. Het gaat om supermarkt COOP, Souq N’ Riff, afhaalcentrum Mei Lin, New York Pizza, Hema en Restaurant PrinsHeerlijk.
Meer informatie
Wilt u meer weten over het project? Kijk op www.westbetuwe.nl/hermankuijkstraat. Daar vindt u tekeningen, documenten en meer achtergrondinformatie. Ook hangt er in supermarkt de COOP bij de Herman Kuijkstraat een kaart van het project.

Gemeente West Betuwe

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden