Avri lanceert app voor inwoners

Vanaf vandaag is de geheel vernieuwde Avri-app ‘Avri 2020’ beschikbaar in de Google Playstore voor Android. 

Regio - Naast de vertrouwde Afvalkalender en de mogelijkheid om meldingen te doen bij Avri over zaken rondom afval of de openbare ruimte, zijn er meer functionaliteiten. Zo kunnen inwoners in de nieuwe app nu ook de Afvalwijzer raadplegen. Hierin kunnen zij zowel informatie over een afvalstroom (bijvoorbeeld papier) vinden als ook op specifieke producten zoeken (bijvoorbeeld de pizzadoos) en de container waarin het moet worden ‘weggegooid’. Inwoners kunnen ook alle containerlocaties in Rivierenland bekijken en locaties van ondergrondse containers bij hen in de buurt opzoeken waar zij hun (rest)afval kunnen wegbrengen. Ze kunnen meldingen in de app doen over zaken in de openbare ruimte die om ingrijpen vragen van Avri of de betreffende gemeente. Inwoners kunnen rechtstreeks een e-mail aan Avri sturen en pushberichten van Avri ontvangen bijvoorbeeld over een verandering in een inzamelroutes door een storm of om een enquête in te vullen. Ook is er in de nieuwe app informatie over Avri te vinden zoals openingstijden en bereikbaarheid van het kantoor en de milieustraten van Avri.

Binnenkort is de app ook te downloaden in de Appstore (iOS).

In de toekomst service aan inwoners verder uitbreiden

Nu de app is vernieuwd, staat er een stevig fundament waarop verder kan worden gebouwd, de wensen en behoeften van inwoners een plek kunnen krijgen en de service aan de inwoners kan worden uitgebreid. Zo wordt momenteel onderzocht of er bijvoorbeeld aan de app modules kunnen worden toegevoegd waarmee inwoners hun grofvuil, afvalpas en container digitaal kunnen regelen. Ook wil Avri de inwoners in de toekomst via de app inzicht gaan geven in hun scheidingsgedrag.

Waarom is de app vernieuwd?

In 2050 moet Nederland volledig circulair zijn. Dit inzicht is landelijk, regionaal en bij de meeste inwoners van Rivierenland gegroeid. Het goed scheiden van afval om te komen tot schone, herbruikbare grondstoffen wordt de komende jaren dan ook alleen maar belangrijker. Avri wil inwoners graag helpen bij het goed scheiden van de grondstoffen: de app is hierin een belangrijk middel. Omdat de huidige app technisch verouderd is en niet meer voldoet aan de eisen van deze tijd, is de app vernieuwd. Bovendien biedt de vernieuwde app in de nabije toekomst de mogelijkheid om de service aan inwoners verder uit te breiden. In de zomer 2020 is de app uitgebreid getest onder inwoners van Rivierenland, raadsleden van de acht Avri-gemeenten en bestuursleden van Avri.

Over Avri

Samen met 236.000 inwoners en de 8 gemeenten, werkt Avri aan een schoon Rivierenland door op een duurzame wijze regionaal het afval in te zamelen en taken uit te voeren in het beheer van de openbare ruimte. Avri is een gemeentelijk samenwerkingsverband op basis van de Wet gemeenschappelijke regelingen. De gemeenten Buren, Culemborg, Maasdriel, Neder-Betuwe, Tiel, West Betuwe, West Maas en Waal en Zaltbommel zijn de deelnemers. Avri zamelt grond- en afvalstoffen in. Daarnaast beheert Avri de openbare ruimte voor de vier gemeenten Buren, West Betuwe, Tiel en Neder-Betuwe.

Download nu de nieuwe app voor Android in de Google play store: https://play.google.com/store/apps/details?id=nl.twogoMobile.avri

 Binnenkort is de app ook te downloaden in de Appstore (iOS).

Avri

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden