Foto:

Lingefilm: melktanden, zomerland en piraten

Op vrijdag 2 oktober (18.00 en 20.30 uur) en op woensdag 7 oktober (20.00 uur) draait de film Babytheeth. In de hoofdrol de doodzieke en verliefde tiener Milla gevolgd in het laatste deel van haar leven.

Geldermalsen - Summerland speelt zich af gedurende het Engeland in de WO II, waarin het verhaal zich ontspint tussen de jonge schrijfster Alice en haar protegé Frank. Te zien op zaterdag 3 oktober (18.00 en 20.30 uur) en op zondag 4 oktober (20.00 uur). Op zondag 4 oktober staat voor de jeugd de film De piraten van hiernaast geprogrammeerd: 11 uur autismevriendelijk en om 14.30 uur. Beide tijden met activiteit.

Babyteeth is het verrassend sterke speelfilmdebuut van de Australische regisseur Shannon Murphy. We maken kennis maken met terminaal zieke tiener Milla. Tot verbijstering van haar ouders valt zij voor de charmante, maar onbetrouwbare kruimeldealer Moses. Om hun dochter gelukkig te zien in de tijd die haar nog is gegund rest Milla’s ouders niets anders dan hun pedagogische principes overboord te zetten,. Met alles wat haar rest stort Milla zich in de liefde en het leven, maar hoe ver wil ze daarin gaan? Overtuigend geacteerd in dit liefdesverhaal dat de kijker zeker zal raken.

In Summerland trekt de jonge schrijfster Alice zich tijdens de Tweede Wereldoorlog terug in haar geïsoleerd verblijf op de kliffen van Dover. Haar isolement wordt doorbroken door de komst van de jonge evacué Frank uit Londen over wie ze zich ontfermt. Er ontwikkelt zich al gauw een relatie met een verleden die hen beiden in het heden nog achtervolgt. Het verhaal ontrolt zich degelijk en weet de kijker tot tranen toe te beroeren.

De Piraten van Hiernaast is een Nederlandse piratenfilm volop actie. Natuurlijk volop zwaardgevechten als de piratenfamilie Donderbus hun opwachting komt maken in het saaie kustdorp Zandwijk aan Zee. De jonge Zandwijkbewoner Michiel sluit vriendschap met de stoere piratenjongen Billy Donderbus. Samen met hun buurmeisje Elisabeth trekken ze ten strijde met de gevaarlijkste piraat ter zee: knokige Krelis.

Te zien bij LingeFilm, gevestigd in De Pluk aan de Rijksstraatweg 64 in Geldermalsen. Aanvang vrijdagavond 18 uur en 20.30 uur, zaterdag 18 en 20.30 uur, zondag 11 en 14.30 uur, woensdagavond 20.00 uur. Entree € 9,00 / LingeFilm FanPas € 6,50. E-tickets via www.lingefilm.nl.

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden