<p>Kolgans, een van de wintergasten in onze uiterwaarden. (foto: Marja ten Voorde)</p>

Kolgans, een van de wintergasten in onze uiterwaarden. (foto: Marja ten Voorde)

(Foto: )

Vogelwandeling in Heesseltsche uiterwaarden

Op 3 oktober organiseert IVN West-Betuwe om 14.00 uur een vogelwandeling in de Heesseltsche uiterwaarden. 

Heesselt - Welke soorten hebben dit vernieuwde natuurgebied al ontdekt en zoeken rust en voedsel bij de geulen en waterpartijen? En wat kun je er zien aan trekvogels en wintergasten? Meld je vooraf aan en ga mee.

De afgelopen jaren zijn de Heesseltsche uiterwaarden aan de flink stromende Waal voor een groot deel veranderd van landbouwgebied in natuurgebied. De shovels zijn in 2019 uit het gebied vertrokken. Wat achterbleef was een vrij kaal gebied met diverse nieuwe geulen en bruggen. Maar niet voor lang. Want pioniersplanten vestigden zich volop op de kale plekken en maakten de weg vrij voor andere planten. Koeien en paarden zorgen voor de natuurlijke begrazing.

Veel vogels hebben deze uiterwaarden al weer ontdekt. Tijdens deze waardwandeling verwachten de IVN-natuurgidsen ook trekvogels te zien, die vanuit het hoge noorden van Scandinavië naar het zuiden vliegen, en mogelijk al de eerste wintergasten.

IVN West-Betuwe houdt rekening met de coronamaatregelen van het RIVM. Daarom is vooraf aanmelden verplicht. Kijk voor meer informatie en aanmelden op https://www.ivn.nl/afdeling/west-betuwe/activiteiten/waardwandeling-vogels-in-heesseltsche-uiterwaarden

Marja ten Voorde, IVN West-Betuwe

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden