Het resultaat van de World Cleanup Day in Geldermalsen
Het resultaat van de World Cleanup Day in Geldermalsen (Foto: Berry de Keizer)

Geldermalsen is 600 kg zwerfafval schoner

Op zaterdag 19 september jongstleden was het weer zover: de World Cleanup Day. Op deze grootste wereldwijde opruimactie van het jaar hebben mensen uit ruim 180 landen de planeet een grote schoonmaakbeurt gegeven.

Geldermalsen - JCI Lek en Linge leverde voor de derde maal een bijdrage aan deze actie door verschillende plekken in Geldermalsen zwerfafval op te ruimen. Zij werden daarbij ondersteund door de gemeente die onder meer voor de materialen, afvoer van het afval en een hapje en drankje na afloop zorgde. De ondersteuning door de gemeente West Betuwe was tot in de puntjes verzorgd. Zelfs de jongste deelnemer -2,5 jaar oud- werd voorzien van een passend hesje en prikstok. Bij de actie werd JCI Lek en Linge onder andere geholpen door leden van de Rotary Geldermalsen Waalkant en leden van de zwerfafvalbrigade.

Vanaf 9.30 uur verzamelden de vrijwilligers zich bij de gemeentewerf aan de Rijnstraat 20 in Geldermalsen. Na een welkomstwoord van de voorzitter van JCI Lek en Linge, Muri de Keizer-Kranendonk, en wethouder Ton van Maanen splitsten de deelnemers zich op en gingen zij naar de vooraf bepaalde zones. In de ochtendzon haalden zij in circa twee uur tijd gezamenlijk maar liefst 600 kilogram zwerfafval op. Na afloop ontvingen alle deelnemers een tasje namens Ondernemersvereniging Gastvrij Geldermalsen, die zelf ook een opruimactie in het centrum van Geldermalsen organiseerde. Na een hapje en een drankje gingen de deelnemers tevreden naar huis.

JCI Lek en Linge kijkt terug op een geslaagde actie en ziet uit naar volgend jaar!

Over JCI
JCI (Junior Chamber International) is een wereldwijd netwerk van Young Professionals die zichzelf persoonlijk willen blijven ontwikkelen en met beide benen in de maatschappij staan. Samen organiseren ze diverse initiatieven om, in de eigen omgeving, positieve maatschappelijke veranderingen te realiseren. Wereldwijd heeft JCI meer dan 200.000 leden verspreid over ongeveer 120 landen. JCI Nederland telt circa 2.500 leden, verdeeld over zo’n 100 lokale verenigingen die ‘Kamers’ worden genoemd, waarvan JCI Lek en Linge er eentje is.

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden