Foto:

Zorgcentrum Ravestein brengt mensen samen

Wanneer mensen ziek zijn of niet meer bij elkaar kunnen wonen, is bij elkaar zijn belangrijker dan ooit. Stichting Vrienden van Ravestein schenkt om de momenten van contact die er nog zijn samen te kunnen beleven een koppelbed aan Ravestein.

Geldermalsen - Nu afstand houden de norm is geworden is een moment van elkaars warmte voelen, elkaars hand vasthouden en de wereld even vergeten van onschatbare waarde. Met een koppelbed is een eenpersoons zorgbed makkelijk uit te breiden tot een tweepersoons bed. Zo krijgt een bewoner de kans om de nabijheid van een geliefde, zoon, dochter of familielid te ervaren. Dit past volledig binnen de aanpak van belevingsgerichte zorg bij Ravestein waarbij de bewoner centraal gesteld wordt.

Opbrengst Funky Weekend

1 februari jl. heeft Echica in samenwerking met Arjen de Gram een Funky Weekend georganiseerd. Arjen draaide deze avond in de altijd gezellige bistro & bar in Geldermalsen bekende dance classics. Met de opbrengst van deze geslaagde avond (maar liefst €1.000,-) is de aanschaf van het koppelbed mede mogelijk gemaakt.

Met het schenken van het koppelbed streeft de Stichting Vrienden van Ravestein er samen met Echica en Arjan de Gram naar een positieve bijdrage aan het welzijn van de bewoners van Ravestein te leveren.

Donderdag 17 september om 11.00u heeft, op afstand, de officiële overhandiging van het koppelbed aan Zorgcentrum Ravestein plaatsgevonden.

Stichting Vrienden van Ravestein

De stichting zet zich in voor het welzijn van ouderen en de bewoners van het zorgcentrum Ravestein in Geldermalsen. De bewoners, bijna allemaal afkomstig uit de omgeving van Geldermalsen, hebben zich in het verleden en in moeilijke tijden (denk aan de Tweede Wereldoorlog en de opbouw van ons land daarna) met hart en ziel ingezet voor onze gemeenschap.

De doelstelling van de Stichting Vrienden van Ravestein is ervoor zorgen dat zorgcentrum Ravestein extra hulp krijgt om het leven van de bewoners te veraangenamen. In het bijzonder zet zij zich in voor activiteiten waardoor de bewoners van dit zorgcentrum betrokken blijven bij en zich thuis voelen binnen de gemeenschap van Geldermalsen en omstreken.

Voor de bewoners is inmiddels veel gerealiseerd. Zoals de aanleg en inrichting van twee belevingstuinen en een fitnesstuin. Bijdragen aan de jaarlijkse vakantie voor bewoners, de inrichting van een breed opgezette ontmoetingsplaats, aanschaf van rolstoelen, tweezits-fietsen, een verrijdbaar podium, verlichtingsapparatuur, een PC voor de huisomroep, een orgel voor zangbijeenkomsten en kerkdiensten, braintrainers, een fietslabyrinth, een tovertafel, creativiteitsboxen, tablets met koptelefoon, een rolstoelbus, zorgrobot Zora, tablets, een ‘eigen voordeur’ voor bewoners, creativiteitsboxen en een Qwiek-up.

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden