GO'97 heren 1 in de nieuwe clubshirts, mede mogelijk gemaakt door Food Inspiration
GO'97 heren 1 in de nieuwe clubshirts, mede mogelijk gemaakt door Food Inspiration (Foto: Luis Gomez fotografie)

Heren GO’97: spannende vijfsetter

Na vorig seizoen, dat in maart voortijdig afgebroken werd, op overtuigende wijze gepromoveerd te zijn, begon de competitie in de 2e klasse dit seizoen met een uitwedstrijd tegen VCV Veenendaal.

Na vorig seizoen, dat in maart voortijdig afgebroken werd, op overtuigende wijze gepromoveerd te zijn, begon de competitie in de 2e klasse dit seizoen met een uitwedstrijd tegen VCV Veenendaal.

Geldermalsen - Deze tegenstander was twee seizoenen eerder in de 3e klasse nog duidelijk een maatje te groot, maar deze keer moest GO pas in de verlenging van de beslissende 5e set zijn meerdere erkennen en verloor nipt met 3-2.

Met een minimale bezetting begon GO’97 goed geconcentreerd aan de wedstrijd. Zowel aanvallend als verdedigend zag het er prima uit en werd de 1e set overtuigend met 20-25 gewonnen. In de 2e set kwam VCV beter in zijn spel en wist met moeilijk serveren het goede spel van GO’97 te ontregelen. Ook de iets later gearriveerde mid-aanvaller Van Belle kon hierin geen verandering meer brengen en met 25-23 ging de set helaas net verloren.

In de 3e set liep GO al snel tegen een achterstand aan die niet meer weggewerkt kon worden (25-16), maar in de 4e set was de ploeg uit Geldermalsen weer beter bij de les. Met name passend klopte het beter, waardoor ook het aanvalsspel veel beter verzorgd kon worden (20-25). In de beslissende 5e set leek GO het goede spel uit de set ervoor een vervolg te kunnen geven en kwam op een 0-5 voorsprong. Maar met name door de diverse nuttige wissels aan de kant van de thuisploeg (ze waren met 12 spelers!) kwam VCV langszij en wist de set (met 17-15) en hiermee de wedstrijd met 3-2 te winnen.

Wat resteerde was een goed gevoel over een leuke en sportieve wedstrijd op een 2e klasse niveau dat veel beter bij GO’97 past dan vorig seizoen, waarin alle wedstrijden relatief eenvoudig gewonnen werden.

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden