3 leerlingen met medaille
3 leerlingen met medaille (Foto: Anton Tins)

Certificaat voor Van Pallandtschool

Het eerste (school)jaar van het Eco-team zit erop. De officiële aftrap was in mei 2019. Dit werd feestelijk gevierd met alle kinderen, leerkrachten en ouders van de Freule van Pallandtschool en wethouder van Bezooijen.

Neerijnen - Maandag 21 september vierden de leerlingen en leerkrachten dat het bronzen certificaat is behaald. (dit kon helaas niet in april omdat de school toen gesloten was i.v.m. Covid-19)

We zijn begonnen met het afnemen van een Eco-scan om te kijken wat er in onze school gebeurt; wat gaat al goed en wat kan er verbeterd worden. Daaruit zijn drie thema’s gekozen die in het schooljaar 2019-2020 centraal zouden staan. In dat schooljaar is gewerkt aan de thema’s:

1. communicatie
2. groen in en om de school
3. meer buitenlessen.

Via de Nieuwsbrieven ontvingen de ouders heel wat foto’s en informatie van de verschillende activiteiten. Zo is de schoolomgeving en het bos opgeruimd met de actie ‘clean2day’, zijn er buitenlessen geweest in de herfst en voor het project water en in de laatste weken waren we druk bezig met ‘bee friendly’. Hiervoor zijn bloemenzaadjes gezaaid en lessen gegeven over de bij. In de gang hangt inmiddels een groot Eco-informatiebord waarop zichtbaar is welke doelen we dit jaar na hebben gestreefd, wie in het Eco-team zitten en welke activiteiten er plaats hebben gevonden. Er is een lege flessenactie gehouden in de maanden januari en februari. Helaas stopte deze abrupt door het sluiten van de school door COVID-19. Toen de school weer open mocht, heeft het Eco-team de flessen ingeleverd, voor meer groen in de school.

Eco-Schools is hét wereldwijde keurmerk om leerlingen te stimuleren tot duurzaam denken en doen. Wereldwijd doen er bijna 20 miljoen leerlingen in 68 landen mee. De Freule van Pallandtschool is daar één van. Met Eco-Schools verduurzamen de leerlingen de school van binnenuit. Met behulp van de zeven stappen werken we toe naar het internationale keurmerk voor duurzame scholen.
Voordat je als school de Groene Vlag kunt behalen kom je eerst in aanmerking voor het Bronzen certificaat (na stap 4) en het Zilveren certificaat (na stap 5). Ook daarna blijft de Freule zich ontwikkelen en vindt er elke twee jaar een audit (keuring) plaats om de Groene Vlag te houden.

Het Eco-team is super trots dat De Freule van Pallandtschool voldoet aan alle eisen voor het krijgen van het Bronzen certificaat van Eco-Schools. Dat betekent dat de stappen 1 tot en met 4 van het Zevenstappenplan goed zijn uitgevoerd.

Nu op naar het Zilveren certificaat (stap 5) en de Groene Vlag van Eco-Schools, zodat de Freule van Pallandtschool nog groener wordt!

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden