Wandelbingo in Tuil

Donderdag 24 september is er vanaf 16.00 uur in Tuil een Wandelbingo. Alle basisschoolleerlingen, hun broertjes en zusjes, ouders, opa’s en oma’s en leerkrachten in West Betuwe zijn van harte welkom. 

Tuil - De Wandelbingo is een initiatief van het project ‘Beweeg meer, eet gezond’. Dit project is in 2020 gestart en stimuleert een gezonde leefstijl bij kinderen.

‘Beweeg meer, eet gezond’

Het project ‘Beweeg meer, eet gezond’ stimuleert een gezonde leefstijl bij kinderen. Specifiek in de kernen Vuren, Herwijnen, Hellouw, Haaften en Tuil. Het project zet in op veel bewegen, buiten spelen, sporten en gezond eten. De mascotte, een Toffe Peer, is bij alle activiteiten aanwezig. Ook loopt hij mee met de Wandelbingo.

Samenwerking

‘Beweeg meer, eet gezond’ is een samenwerking tussen GGD Gelderland-Zuid, Welzijn West Betuwe, Santé Partners, lokale diëtisten, praktijkondersteuners, huisartsen en de gemeente West Betuwe. Het maakt deel uit van een regionaal project ‘Samen Leren voor Gezond Gewicht Rivierenland’. Daarnaast past het project bij de JOGG-aanpak waarin gemeentebreed wordt samengewerkt aan een gezonde omgeving voor inwoners. Meer informatie over ‘Beweeg meer, eet gezond’ is verkrijgbaar via projectleider Maaike Geertzen, gezondheidsmakelaar GGD Gelderland-Zuid: mgeertzen@ggdgelderlandzuid.nl.

Wandelbingo Tuil

De Wandelbingo is een route van ongeveer vijf kilometer. Onderweg genieten de deelnemers van een gezonde snack. Ook krijgen ze een bingokaart mee met plaatjes. Wie alle plaatjes spot, krijgt aan het eind van de wandeling misschien wel een verrassing. De route is ook geschikt voor jonge kinderen. Speciaal voor hen is er een huifkar waarin zij een deel van de route kunnen afleggen.

Vertrekpunt: Langstraat 10 in Tuil

Starttijd: 16.00 uur (later starten mag ook)

Eindtijd: 18.00 uur

Aanmelden kan via www.welzijnwestbetuwe.nl/nsw20

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden