In De Kinder-Compassion was van alles aan de hand
In De Kinder-Compassion was van alles aan de hand (Foto: Lieke van Ommeren)

Kinder-Compassion succesvol en zonnig

Ze hadden er vijf maanden op moeten wachten, maar op zaterdag 5 september was het marktplein in Geldermalsen eindelijk het podium voor de T-jater Kids.

Geldermalsen - De 7 spelers van de T-jater Kids speelden toen twee keer hun voorstelling De Kinder-Compassion: een spannend verhaal waarin het Bijbelse paasfeest wordt beleefd door kinderen. De zon scheen, het opgebouwde theatertheater kende een keurige 1,5 meter afstand opstelling en de spelers wisten hun concentratie goed vast te houden in de toch altijd wat rumoerige buitensetting.

Natuurlijk was het wel een beetje gek, om vijf maanden na Pasen een paasvoorstelling te spelen. Maar De Kinder-Compassion was veel meer dan alleen een Paasverhaal. Het was ook het verhaal over een groep kinderen die op zoek gaat naar een geheimzinnige man, waarbij ze de aanwijzingen volgen die ze hebben gevonden op twee halve tekeningen. Hoewel hun zoektocht hen uiteindelijk leidde naar een plek waar ze eigenlijk liever niet wilden zijn, was de reis vrolijk en vol verrassingen.

Deze voorstelling, die gespeeld wordt door 7 kinderen in de leeftijd van 9 tot en met 12 jaar, zal vol met theater, zang en dans en was gratis toegankelijk voor het publiek. Aansluitend was er voor de kinderen uit het publiek na afloop van elke voorstelling een spannende mini-speurtocht door het centrum van Geldermalsen, die natuurlijk helemaal in de stijl was van het verhaal uit de Kinder-Compassion. Een week lang hadden de speurende kinderen de tijd om verschillende rebuswoorden te zoeken in de etalages van de deelnemende winkels en met die woorden een zin te maken.

Uiteindelijk konden op zaterdag 12 september 10 kinderen hun prijs ophalen bij de organisatie van De kinder-Compassion: een tas vol cadeautjes, gesponsord door Top-1-Toys, de Betuwse Fruitschop, Old West, Le Mélangeur, Zin In, Cees Hakkert, Bloemboetiek Karin en Gewoon Taal.

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden