Adam
Adam (Foto: Filmdepot)

Weer film & maaltijd bij lingefilm

Met de film Adam op zaterdag 19 september (18 uur) organiseert LingeFilm voor het eerst sinds corona weer een FILM+MAALTIJD. Aanvang film om 16 uur of 20.30 uur.

Geldermalsen - De Marokkaanse maaltijd is uiteraard geheel ‘coronaproof’, met tafeltjes voor de maaltijd op de begane grond en langs de balustrade op de eerste verdieping. Adam draait ook zondag 20 september (20.00 uur) Op vrijdag 18 september (18.00 uur en 20.30 uur) en woensdag 23 september (20.00 uur) het Franse drama Fahim. We volgen asielzoeker Fahim, jong schaaktalent met zijn vriend en mentor Sylvain.

In Adam gaat in Casablanca de zwangere, ongetrouwde Samia van deur tot deur op zoek naar onderdak. Als ze aanklopt bij de weduwe Abla blijft ook haar deur aanvankelijk gesloten. Maar zelf alleenstaande moeder, weet Abla hoe zwaar het leven in Marokko kan zijn en laat ze de jonge vrouw toch toe. Geleidelijk vinden ze steeds meer steun bij elkaar en gaat Samia aan de slag in Abla’s bakkerij. Samen bakken ze de heerlijkste Marokkaanse lekkernijen.

Fahim is het ontroerende en waargebeurde verhaal van de jonge Fahim die met zijn vader hun geboorteland Bangladesh ontvlucht om in Parijs asiel aan te vragen. Dankzij zijn talent voor schaken, ontmoet Fahim Sylvain (gespeeld door Gérard Depardieu), een van de beste schaakmeesters van Frankrijk. De twee leren elkaar geleidelijk aan beter kennen en worden vrienden. Wanneer het kampioenschap van Frankrijk begint, staat Fahim echter op het punt om het land te worden uitgezet.

Te zien bij LingeFilm, gevestigd in De Pluk aan de Rijksstraatweg 64 in Geldermalsen. Aanvang vrijdagavond 18 uur en 20.30 uur, zaterdag 16 uur en 20.30 uur, zondag- en woensdagavond 20.00 uur. Entree € 9,00 / LingeFilm FanPas € 6,50. FILM + MAALTIJD € 29,00. E-tickets via www.lingefilm.nl.

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden