Foto:

Fruitfietstocht landgoed Waardenburg en Neerijnen

Op de fiets langs boomgaarden, waar de drukke oogsttijd van appels en peren is begonnen? Dat kan met de boswachters van Geldersch Landschap & Kasteelen, die deelnemers op zaterdag 26 september meenemen op een fruitfietstocht over landgoed Waardenburg en Neerijnen. 

Tricht - De tocht gaat door de Betuwe, waar het fruit volop aan de bomen hangt. Het is fascinerend te zien hoeveel fruit zo’n klein boompje kan dragen. Onderweg wordt landgoed Waardenburg en Neerijnen aangedaan voor een korte wandeling. Op dit landgoed staan naast boomgaarden ook een prachtig parkbos en twee kastelen. De Rijswaard (het buitendijks gebied) wordt vanaf de winterdijk bekeken. Deelnemers dienen zelf te zorgen voor lunch en drinken voor onderweg. Bij deze excursie wordt verwacht dat eenieder een eigen fiets meeneemt. Huren kan ook via De Hoenderik, tel. (0345) 576 710. Vooraf online reserveren is noodzakelijk.

Start: 10.00 uur bij Fruitbedrijf De Hoenderik, Lingedijk 180, 4196 HE Tricht. Duur: ca. 6 uur. Deelname:  5,00 euro p.p., kinderen 6 t/m 12 jaar 2,50 euro p.p. Donateurs Geldersch Landschap & Kasteelen gratis op vertoon van een geldige donateurspas. Meer informatie en online reserveren: www.glk.nl/activiteiten.

 

 

 

Noot voor de redactie: het bijgesloten beeldmateriaal mag rechtenvrij worden gebruikt, mits naam van fotograaf wordt vermeld, zie bestandsnaam van de foto. Voor meer informatie en/of beeldmateriaal kunt u contact opnemen met Geldersch Landschap & Kasteelen, Martine Slagter, m.slagter@glk.nl of tel. 06-53269547.

 

Geldersch Landschap & Kasteelen beheert natuurterreinen, kastelen en landgoederen. Wij willen de karakteristieke rijkdom van Gelderland behouden en beschermen zodat iedereen er nu en in de toekomst van kan genieten. De brede steun van donateurs, vrijwilligers, bedrijven, fondsen, overheid en de Nationale Postcode Loterij maakt het mogelijk dat wij ons werk kunnen doen.

 

 

 

Met vriendelijke groet,


 Martine Slagter

Medewerker communicatie 

Geldersch Landschap & Kasteelen

 

T 026 – 355 25 64 M 06 - 53 26 95 47

Bereikbaar: maandag t/m donderdag (vrijdag vrij)

 

20209af8a6_2c7e88f0.docx


Persbericht

Fruitfietstocht landgoed Waardenburg en Neerijnen

TRICHT - Op de fiets langs boomgaarden, waar de drukke oogsttijd van appels en peren is begonnen? Dat kan met de boswachters van Geldersch Landschap & Kasteelen, die deelnemers op zaterdag 26 september meenemen op een fruitfietstocht over landgoed Waardenburg en Neerijnen. De tocht gaat door de Betuwe, waar het fruit volop aan de bomen hangt. Het is fascinerend te zien hoeveel fruit zo’n klein boompje kan dragen. Onderweg wordt landgoed Waardenburg en Neerijnen aangedaan voor een korte wandeling. Op dit landgoed staan naast boomgaarden ook een prachtig parkbos en twee kastelen. De Rijswaard (het buitendijks gebied) wordt vanaf de winterdijk bekeken. Deelnemers dienen zelf te zorgen voor lunch en drinken voor onderweg. Bij deze excursie wordt verwacht dat eenieder een eigen fiets meeneemt. Huren kan ook via De Hoenderik, tel. (0345) 576 710. Vooraf online reserveren is noodzakelijk.

Start: 10.00 uur bij Fruitbedrijf De Hoenderik, Lingedijk 180, 4196 HE Tricht. Duur: ca. 6 uur. Deelname: 5,00 euro p.p., kinderen 6 t/m 12 jaar 2,50 euro p.p. Donateurs Geldersch Landschap & Kasteelen gratis op vertoon van een geldige donateurspas. Meer informatie en online reserveren: www.glk.nl/activiteiten.

Noot voor de redactie: het bijgesloten beeldmateriaal mag rechtenvrij worden gebruikt, mits naam van fotograaf wordt vermeld, zie bestandsnaam van de foto. Voor meer informatie en/of beeldmateriaal kunt u contact opnemen met Geldersch Landschap & Kasteelen, Martine Slagter, m.slagter@glk.nl of tel. 06-53269547.

Geldersch Landschap & Kasteelen beheert natuurterreinen, kastelen en landgoederen. Wij willen de karakteristieke rijkdom van Gelderland behouden en beschermen zodat iedereen er nu en in de toekomst van kan genieten. De brede steun van donateurs, vrijwilligers, bedrijven, fondsen, overheid en de Nationale Postcode Loterij maakt het mogelijk dat wij ons werk kunnen doen.

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden