Proxima
Proxima (Foto: Filmdepot)

Sterke vrouwen bij Lingefilm!

Op vrijdag 25 september (18.00 uur en 20.30 uur) en woensdag 30 september ( 20.00 uur) kunt u bij LingeFilm terecht voor een Italiaans drama: ‘Picciridda’. Op zaterdag 26 september (18.00 uur en 20.30 uur) tonen wij een film over een vrouw in de ruimtevaart: ‘Proxima’.

Geldermalsen - In ‘Piccirida’ (betekent: de kleine meid) speelt de jonge actrice Marta Castiglia de rol van Lucia. Door armoede gedwongen, vertrekken de ouders van Lucia naar Frankrijk, op zoek naar werk. Lucia wordt achtergelaten bij haar stoïcijnse oma Maria (Lucia Sardo). Al snel blijkt het romantische vissersdorpje, waar zij wonen, niet zo romantisch te zijn: er zijn vele geheimen, het leven is er hard en het geluk is soms ver te zoeken. Donna Maria probeert met strenge hand Lucia voor te bereiden op de volwassenheid, maar tegelijkertijd kan ze haar moeilijk loslaten.

Van een heel ander genre is de film ‘Proxima’. In de door mannen gedomineerde wereld van de ruimtevaart, is de hoofdrol nu eens voor een vrouw. De Franse astronaute Eva Green (zeer sterk gespeeld door Sarah Lordeau) is geselecteerd door NASA om deel te nemen aan het ruimteprogramma voor reizen naar Mars. Haar opdracht is een langdurig verblijf op het International Space Station, het ISS. We volgen Eva in haar trainingen en haar opleiding, maar met name in haar privéleven, waarin we zien hoe beladen het feit gevonden wordt dat zij als alleenstaande moeder afscheid moet nemen van haar dochter. Een zeer goede ruimtefilm, zonder een enkel shot vanuit diezelfde ruimte.

Te zien bij LingeFilm, gevestigd in De Pluk aan de Rijksstraatweg 64 in Geldermalsen. Aanvang vrijdag- en zaterdagavond 18.00 u en 20.30 uur, zondagavond 20.00 uur en woensdagavond 20.00 uur. Entree € 9,00 / LingeFilm FanPas € 6,50.

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden