• Alles
 • (4)
  Inloop-Opendag
 • (1)
  Muziek
 • (3)
  Cursus-Workshop
 • (10)
  Kinderevenement

Zomerrondleidingen rond Fort bij Asperen

zondag 12 juli 12:00 t/m zondag 27 september 12:00 uur

Hans Bouman

De vrijwilligers staan weer klaar om de gasten te ontvangen voor een gepaste rondleiding rond het Fort bij Asperen. Schrijf in voor een uitgebreide rondleiding met een van onze ervaren gidsen.

2020 is voor ieder en in het bijzonder Fort bij Asperen een bijzonder jaar. Na de uitbraak van de coronacrisis en het stoppen van de uitbater van de Taveerne moest er een drastisch besluit genomen en is de normale openstelling uitgesteld.

Op dit ogenblik loopt de selectie voor een nieuwe ondernemer door Staatsbosbeheer en wij hopen binnenkort bekend te maken wie de Taveerne en het beheer van het fort op zich gaat nemen.

De vrijwilligersploeg zat de afgelopen maanden niet stil. Zij hebben in en rond het fort veel onderhoudswerk ter hand genomen dat afgelopen jaren was blijven liggen. Vorig jaar hadden wij een tentoonstelling met als titel ‘Een schitterende afzondering’ die verrassend voor dit jaar ook heel passend zou zijn. Dit jaar gaan we beginnen met een gepaste bijzondere rondleiding.

Tijdens de rondleiding leert u over de waterlinie, de functie van de unieke waaiersluizen, de geschutsopstellingen bij het fort aan de Meerdijk en veel meer. Iedere rondleiding is bijzonder en uniek, elke gids vertelt het verhaal vanuit eigen kennis en liefde voor cultuur en historie. Loop mee en laat je verrassen door wat het Fort te bieden heeft.

Tijdens de rondleiding hanteren wij het coronaprotocol van het RIVM. U moet van tevoren kaarten reserveren via onze website. Daar kunt u online ‘tickets’ reserveren. Onze Taveerne is niet geopend en toiletbezoek is niet mogelijk. De rondleiding vindt buiten plaats en houd daarom rekening met regen.

Het Fort bij Asperen wordt ondersteund door de Gemeente Weste Betuwe.

Zomerrondleidingen rond het Fort bij Asperen, Elke zondag tot eind september, 14.30 uur, entree 3,00 excl. servicekosten. Fort bij Asperen, Langendijk 60, 4151 BR Acquoy, www.fortbijasperen.nl


deel deze activiteit

Locatie

Fort bij Asperen
Acquoy
Langendijk 6
4151br


 

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden