• Alles
 • (1)
  Fiets-Wandeltocht
 • (1)
  Algemeen
 • (2)
  Lezingen
 • (4)
  Bijeenkomst
 • (6)
  Sport
 • (1)
  Tentoonstelling
 • (1)
  Evenement
 • (6)
  Muziek
 • (20)
  Cursus-Workshop
 • (1)
  Kinderevenement

World Cleanup Day JCI Lek en Linge

zaterdag 19 september 9:30 t/m 12:30 uur

JCI Lek en Linge

Op zaterdag 19 september 2020 is het World Cleanup Day: op deze grootste wereldwijde opruimactie van het jaar zullen mensen uit ruim 180 landen de planeet een grote schoonmaakbeurt geven. Vorig haar is er in de 24 tijdzones tussen Nieuw-Zeeland en Hawaii door 20 miljoen vrijwilligers opgeruimd. JCI Lek en Linge coördineert, in samenwerking met de gemeente, deze actie in Geldermalsen.

World Cleanup Day is een wereldveranderend idee, ontstaan uit een nationaal initiatief in Estland in 2008. Het succes van deze actie verspreidde zich over de hele wereld. Vanuit JCI wordt er op vele plekken in Nederland een bijdrage geleverd aan deze actie.

Na het succes van de actie in Geldermalsen voorgaande jaren, kon deelname vanuit JCI Lek en Linge ook dit jaar niet uitblijven. Naast leden van JCI Lek en Linge, dragen ook andere vrijwilligers hun steentje bij om Geldermalsen een beetje schoner te maken. De gemeente Geldermalsen zorgt daarbij voor materialen (veiligheidsvestjes, handschoenen, prikstokken en afvalzakken). Ook voor het afvoeren van het ingezamelde vuil wordt die dag gezorgd.

Praktische informatie

Aanstaande zaterdag, 19 september, om 09.30 uur start de actie vanaf de gemeentewerf aan de Rijnstraat 20 in Geldermalsen. In vooraf bepaalde zones, wordt er in twee uur tijd zoveel mogelijk zwerfafval opgeruimd. Er is daarna een centrale afsluiting, waarbij met elkaar inzichtelijk wordt gemaakt hoeveel afval is ingezameld. Dit natuurlijk onder het genot van een hapje en een drankje.

Aanmelden

Iedereen die wil helpen, kan meedoen! Aanmelden kan via de info@jcilekenlinge.nl. De organisatie vraagt iedereen om tijdig in te schrijven, zodat de actie goed -met inachtneming van de maatregelen tegen de verspreiding van het coronavirus- opgezet kan worden.

Over JCI

JCI (Junior Chamber International) is een wereldwijd netwerk van jonge ondernemende mensen tot 40 jaar die met beide benen in de maatschappij staan. Samen organiseren we diverse initiatieven om, in onze eigen omgeving, positieve maatschappelijke veranderingen te realiseren. Wereldwijd hebben we meer dan 200.000 leden verspreid over ongeveer 120 landen. JCI Nederland telt circa 2.500 leden, verdeeld over zo’n 100 lokale verenigingen die ‘Kamers’ worden genoemd, waarvan JCI Lek en Linge er eentje is.


deel deze activiteit

Locatie

Gemeentewerf Geldermalsen
Geldermalsen
Rijnstraat 20
4191cl


Routeplanner

Type uw postcode en druk op de knop om een persoonlijke routeplanning in een nieuw venster te openen.


Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden