Logo weekbladwestbetuwe.nl
 • Alles
 • (4)
  Overig
 • (1)
  Sport
 • (1)
  Evenement
 • (3)
  Cursus-Workshop

Ontspanningsworkshop Yin Yoga 'Psoas'

donderdag 26 augustus 19:15 uur

Foto: Marleen Schot

Yoga Geldermalsen geeft op 26 augustus de workshop 'Yin yoga en Yoga Nidra'. In deze workshop combineren we twee vormen van yoga om helemaal naar binnen te keren, te verstillen en diep te ontspannen: yin yoga en yoga nidra.

Bij de yin houdingen richten we ons op de psoas spier (grote lendenspier). Deze spier ligt diep in het bekken verborgen en verbindt de romp met bovenbenen. De psoas zorgt letterlijk en figuurlijk voor balans en flexibiliteit.

Deze spier wordt ook wel onze 'stress spier' genoemd. Als we ergens van schrikken of stress ervaren, dan spant deze spier zich aan. Evolutionair ging het om fysieke dreiging, waarbij de spier ons hielp aan te vallen (fight) of te vluchten (flight). Het maakt niet uit of de dreiging fysiek, emotioneel of mentaal is, de psoas reageert hierop door zich aan te spannen.

Wanneer we veel stress ervaren en/of zittend beroep hebben, dan kan deze spier verkrampen en leiden tot klachten in o.a. onderrug, heupen of knieëen. Daarnaast is de spier via het bindweefsel verbonden met het middenrif, waardoor verkramping van de psoas ook de adem kan beïnvloeden. Emoties die direct verbonden zijn met de psoas zijn angst, gevaar, onveilig voelen en stress.

Door de yin houdingen kan de psoas weer een gezonde tonus krijgen, waardoor er meer balans en flexibiliteit in lichaam en geest kunnen ontstaan. Via de zachte strekkingen kun je stress en emoties laten oplossen.

Ter afsluiting van de workshop doen we yoga nidra, een hele diepe ontspanningsoefening.

Meer informatie en aanmelden https://www.yoga-geldermalsen.nl/workshop-yinXXL


deel deze activiteit

Locatie

Yoga Geldermalsen
Geldermalsen
De Panoven 25
4191gw


Routeplanner

Type uw postcode en druk op de knop om een persoonlijke routeplanning in een nieuw venster te openen.