• Alles
 • (3)
  Film
 • (5)
  Overig
 • (9)
  Algemeen
 • (6)
  Lezingen
 • (4)
  Bijeenkomst
 • (1)
  Theater
 • (2)
  Inloop-Opendag
 • (2)
  Evenement
 • (2)
  Muziek
 • (15)
  Cursus-Workshop

Groot Bevrijdingsconcert in de Lingeborgh

zaterdag 28 maart 19:30 uur

Geldermalsen - Bevrijdingsconcert Muziekvereniging Prinses Marijke op 28 maart, scholengemeenschap Lek en Linge, locatie De lingeborgh, Geldermalsen om om 19.30 uur. Toegang: gratis. www.prinsesmarijke.nl

Op zaterdag 28 maart zal Muziekvereniging Prinses Marijke onder leiding van Willem Stoops, samen met het koor Singsation en violiste Lodewike van der Steen en verteller Bob van der Houven een bevrijdingsconcert geven. Met muziek van Glenn Miller, Vera Lynn en Schindlers list denken we terug aan de tijd , 75 jaar geleden, dat Nederland werd bevrijd en sindsdien geen oorlog meer heeft gekend.

75 jaar vrijheid, 75 jaar weer een bloeiende Betuwe. Na de Tweede Wereldoorlog bracht geen andere liedtekst het verlangen van de Nederlandse bevolking naar een mooiere toekomst beter tot uitdrukking dan ‘Eens zal de Betuwe in bloei weer staan’ (tekst en muziek: Han Dunk). De oorzaak voor het schrijven van dit lied ligt al in december 1944, het jaar dat de Duitse Wehrmacht de dijken van de Rijn doorstaken bij Elden en de gehele Betuwe tot aan Lienden onder water kwam te staan. De gehele oogst van 1945 was daardoor verloren gegaan. Singsation zal dit lied ten gehore brengen.

Radio Oranje, "De stem van strijdend Nederland", was een radioprogramma van de Nederlandse regering in ballingschap in Londen tijdens de Tweede Wereldoorlog. De medley die Egbert van Groningen heeft gemaakt met deze naam is vooral een samenspel van liedjes die net na de bevrijding te horen zijn geweest. Zoals Trees heeft een canadees en Tommy.

Muziekvereniging Prinses Marijke en het koor Singsation zullen deze medley samen ten gehore brengen.

Vrij Zijn.

Wij zijn een vereniging met veel jonge leden en vinden het belangrijk dat ook de jongere generaties weten hoe belangrijk onze vrijheid is. Samen muziek maken en beleven is naar ons idee een prima manier om de jeugd te betrekken. Daarom krijgt ook onze jeugd een prominente rol in dit concert. De kinderen van music & fun for kids zal een prachtig lied ten gehore brengen over vrij zijn. Zo vanzelfsprekend is dat niet. Het opleidingsorkest zal samen met het instaporkest zowel voor als na de pauze enkele stukken samenspelen. Als vereniging zijn we supertrots, dat het instaporkest samen met het opleidingsorkest wel zo’n 30 kinderen telt.

(en de kinderen van music en fun for kids laten horen hoe er vlak na de oorlog muziek werd gemaakt op alles wat je maar bedenken kunt. Maar ook uiteraard op de instrumenten die we nu tot onze beschikking hebben.)

Beelden van toen: Met behulp van de vereniging oud Asperen zal de muzikale avond worden voorzien met beelden van toen. En hebt u altijd al eens in een heuse jeep willen zitten…. Ook dat kan deze avond. En wist u dat 75 jaar geleden op 28 maart het eerste dorp in Gelderland werd bevrijd? Dus een gekke datum voor een bevrijdingsconcert, zeker niet. Kortom het beloofd een mooie muzikale en feestelijke avond te worden die in aanloop op nog veel meer bevrijdingsconcerten en feesten niet gemist mag worden. Wees welkom.

Meer informatie:

https://www.prinsesmarijke.nl/

https://www.muziekschoolbodegraven.nl/lodewike-van-der-steen.html

http://www.singsationgeldermalsen.nl/

https://www.bobvanderhouven.nl/

https://www.oud-asperen.nl/


deel deze activiteit

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden