• Alles
 • (1)
  Fiets-Wandeltocht
 • (1)
  Overig
 • (1)
  Evenement
 • (1)
  Muziek
 • (8)
  Cursus-Workshop

Foodcamp op de boerderij tussen de koeien

dinsdag 20 oktober 13:30 uur

Avonturen op het boerenland

Gezond gezinsuitje in de herfstvakantie

Foodcamp bij Melkveebedrijf Hakkert in Tricht

bootcamp en koken tussen de koeien

Op dinsdagmiddag 20 oktober organiseert Melkveebedrijf Hakkert in samenwerking met LekkerBoer, Welzijn West Betuwe en Sligro Utrecht een Foodcamp op de boerderij. Beleef het verhaal van gras naar glas, kom sporten en koken tussen de koeien.

LekkerBoer nam het initiatief om van het voedselverhaal een avontuur te maken op een boerenerf. Lekker naar buiten, kinderen met ouders, voor een gezonde leefstijl.

In een rondje over het erf laat boer Gerard van Melkveebedrijf Hakkert zien hoe melk gemaakt wordt en wat hier allemaal voor nodig is. Kinderen mogen de koeien en kalfjes voeren en melk en eieren ‘oogsten’. Culinair adviseur en kok Helen van Kuijk van Sligro Utrecht maakt samen met kinderen en ouders een gerecht klaar met de producten van de boerderij in de LekkerBoer foodtrailer, een verspillingsvrije maaltijd. Ouders hoeven thuis niet te koken. Sportcoach Ans van Welzijn West Betuwe neemt de deelnemers mee in een kind-ouder bootcamp over het erf en door de weilanden.

Gezonde en duurzame leefstijl

Door kinderen letterlijk in beweging te brengen voor hun eten, op de plek waar het ‘gemaakt’ wordt. Op de boerderij komen alle aspecten van een gezonde en duurzame leefstijl samen. Gezonde voeding, bewegen in de buitenlucht en contact met alles wat leeft op en rond het boerenerf.

Verspillingsvrij

Ook voedselverspilling brengen we onder de aandacht in het oogst- en kookonderdeel van de Foodcamp. Een belangrijk thema voor een duurzame leefstijl waar verschillende partners van de Foodcamp, zoals Sligro zich al langer sterk voor maakt.

Scholen en kinderopvang

Foodcamps en boerderijeducatie worden ook georganiseerd voor scholen en kinderopvang. Niet alleen voor basisonderwijs, maar ook voor voortgezet onderwijs en mbo. Hiervoor is subsidie vanuit het landelijke programma Jong Leren Eten (JLE) beschikbaar.

Waar en wanneer

Op dinsdag 20 oktober 2020 om 13:30 uur tot 16:00 uur.

Locatie: Melkveebedrijf Hakkert, Oude Hoevenseweg 3, 4196 RK TRICHT.

Opgave en kosten

Kinderen kunnen zich aanmelden met hun ouders voor de Foodcamp via www.lekkerboer.nl/foodcamp. De prijs is 12,50 euro per persoon.


deel deze activiteit

Locatie

Melkveebedrijf Hakkert
Tricht
Oude Hoevenseweg 3
4196rk


Routeplanner

Type uw postcode en druk op de knop om een persoonlijke routeplanning in een nieuw venster te openen.


Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden